Trainspotting in je flat

20130325-225650.jpg

Daar zit je dan lekker op de fiets naar huis, net klaar met werken, het zonnetje schijnt en het belooft een goede zomer te worden. Als je de straat indraait zie je al dat het weer goed mis is bij de flat.

Bij de toegang tot mijn portiek krioelt het van de hulpverleners, ambulances, politie te motorfiets, politiebusjes, politiehonden. Kortom; van elke dienst die de politie aanbiedt stonden er nou wel een aantal op de stoep. Ik zet mijn fiets neer en maak aanstalten om naar de voordeur te lopen als ik word tegengehouden door een agent in full SWAT-gear. Hij vraagt of ik hier woon, en als ik dat bevestig vertelt hij dat ik voorlopig niet naar binnen mag. Verder vertelt hij niets. Ook de nieuwsgierige buren weten van niets.

Na een minuut of vijf worden komen de honden uit de flat, gevolgd door een tweetal agenten die het deur-inbeuk-ding naar buiten tillen. Niet lang daarna worden drie junks compleet flippend, schreeuwend, krijsend, bijtend en stuiptrekkend naar buiten gedragen en apart in ambulances gestopt. Het leek wel een scène uit de film trainspotting.

Niet lang daarna mag ik wel weer naar binnen. Staat vriendlief te koken en vraagt waarom ik zo laat ben. Die had serieus niets meegekregen van het politiekordon wat buiten stond en de tumult in het trappenhuis. Bijzonder. Tot dusver de buren van de vierde.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s